×
menu

Nieuwe site bouwen

U heeft baat bij een CMS pakket. De kans is klein dat u aanpassingen moet verrichten aan de bronbestanden van het CMS programma. De meeste dingen kunt u regelen via de beheeromgeving van het CMS pakket. Een aanzienlijk gedeelte van de inhoud van uw site kan in het CMS systeem gewoon als platte tekst worden ingevoerd. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

Content management systemen zijn ontwikkeld om u te helpen bij het beheren van uw site. Gegevens worden door het CMS pakket weggeschreven naar een centrale database. Zonder CMS systeem zouden de gegevens in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes staan. In een centrale omgeving kunt u de wijzigingen aan uw website aanbrengen. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Om hier achter te komen raden wij u het artikel CMS beheer aan. In een groot aantal gevallen zit er een installatieprogramma bij het CMS systeem. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. Zoals al is geschreven hoeft u met een CMS systeem minder vaak aanpassingen aan de bronbestanden te doen. Het is logisch dat u wel even moet leren wat alle knoppen doen in de beheeromgeving. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.