×
menu

Mijn eigen website met CMS systeem

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een CMS programma. Er zal zelden sprake zijn van benodigde aanpassingen aan bestanden op de server. Vaak kunt u de aanpassing verrichten via de beheeromgeving dat onderdeel is van het CMS systeem. Een groot deel van de content hoeft u alleen als platte tekst in te voeren. Uw tekst in de juiste lay-out gieten, dat neemt het CMS programma voor zijn rekening.

CMS pakketten zijn bedoeld om u te ondersteunen bij het onderhoud van uw site. Een CMS systeem slaat gegevens meestal op in een database, waar deze zonder CMS systeem in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes zouden staan. Wijzingen brengt u aan in een centrale omgeving. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Op welke manieren levert een content management systeem nog meer voordelen? Andere pluspunten van CMS pakketten vindt u op de pagina CMS systeem leren. Er wordt in veel gevallen een installatiescript met het CMS pakket meegeleverd. Hiermee stelt u bijvoorbeeld de databaseverbinding en een gebruikersnaam en wachtwoord voor de beheeromgeving in. Gebruikt u een CMS programma dan zult u minder vaak FTP nodig hebben voor aanpassingen. Maar vanzelfsprekend moet u wel uw weg vinden in het beheerdersgedeelte. Men zal over het algemeen een logische indeling van alle schermen en opties in de beheeromgeving nastreven.